Hoppa till innehåll

Om överlåtelsebesiktning

Du kan lita på  oss!

Överlåtelsebesiktning

Integritet, transparens och yrkesstolthet är ledord för oss på Europabesiktning. Vi ingår inga avtal med ersättning till mäklare. 
Har din mäklare tipsat om oss? Då är det för att hen vet att att noggrann besiktning ger trygga kunder och de bästa förutsättningarna för att affären går i lås utan obehagliga överraskningar. 

"Förbesiktning/säljarbesiktning"

De flesta bostäder i Sverige säljs med en besiktning utförd på uppdrag av säljaren. Köparen har sedan en möjlighet att köpa ett övertagande av utlåtandet med besiktningsmannen, som då ansvarar för sin utförda besiktning även gentemot köparen. Detta förfarande har kritiserats av flera aktörer i branschen. I en uppmärksammad dom i högsta domstolen menade man att köparna inte borde satt lika stor tilltro till en besiktning som var utförd på uppdrag av säljare.

Du kan lita på oss!

På Europabesiktning gör vi därför inga säljarbesiktningar med övertag till köpare. Vi gör gärna en statusbesiktning inför försäljning till en ägare som planerar att sälja sitt hus. Köparen rekommenderar vi att göra en egen besiktning med ett annat företag.

Mer att läsa

Kicka på Mer att läsa ovan för att komma till 
Pia Engmans artikel i tidningen Husbyggaren.